Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een greep uit de meest gestelde vragen door onze klanten. Mocht je vraag er niet tussen staan, bel of mail ons voor verdere uitleg.

 • Kan ik laser ontharen over tatoeages ?

  Nee, helaas kunnen wij onze lasers niet inzetten op tatoeages.

 • Kan ik laser ontharen tijdens zwangerschap?

  Nee, wij behandelen niet tijdens zwangerschap. Bij zwangerschap is de hormoonhuishouding dermate anders dat het effect van de behandeling niet duidelijk wordt.

 • Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

  Afhankelijk van jouw haar- en huidtype en het te behandelen gebied, heb je gewoonlijk meerdere behandelingen nodig met tussenpozen van 6 weken. Elk deel van het lichaam heeft een andere haargroeicyclus, dus het haarverlies zal variëren afhankelijk van in welke fase de follikels zich bevinden ten tijde van de behandeling. Er zijn echter minstens 6 tot 10 behandelingen nodig voor een permanent resultaat.

 • Ik heb een donkere huid, is laser ontharing geschikt voor mij?

  Omdat we alleen de meest geavanceerde lasers van medische kwaliteit gebruiken voor onze laserbehandelingen voor ontharing, kunnen we ook middeldonkere tot donkere huidtinten behandelen. Wij maken gebruik van de Fitzpatrick-klasseschaal om jouw huidtype tijdens het consult te bepalen, zodat de meest geschikte instellingen van de laser kan worden toegepast.

 • Ik heb blond haar, is laser ontharing geschikt voor mij?

  Helaas reageren blond, grijs / wit en sommige soorten rood haar niet goed op de behandeling door middel van een 810nm laser. Laser ontharing kan deze kleuren niet goed behandelen omdat ze geen pigment produceren. Laat je tijdens een consult en een eventuele proefbehandeling informeren over de mogelijkheden.

 • Hoe pijnloos is pijnloos?

  Een van de voordelen van laser ontharing is dat de behandeling vrijwel pijnloos is, vooral in vergelijking met waxen. Elke laserpuls duurt minder dan een seconde en produceert een licht tintelend gevoel. In bijzonder gevoelige gebieden, zoals de bovenlip, kan het lijken alsof een elastiek op de huid schiet. Ons geavanceerde koelsysteem die bij alle laserbehandelingen worden gebruikt, koelt uw huid vóór, tijdens en na de behandeling om eventuele ongemakken tot een minimum te beperken.

 • Wat kan ik doen als voorbereiding op een laser behandeling?

  Vóór jouw afspraak, vragen wij het volgende : Vanaf zes weken voorafgaand aan de eerste behandeling niet meer zonnen of onder de zonnebank en/of zelfbruiningsmiddelen meer gebruiken. Dit ter voorkoming van onnodig risico op pigmentverschuivingen. Bescherm de huid met een zonbescherming met een factor van ten minste 30. Vanaf zes weken voorafgaand aan de eerste behandeling de haren niet meer bleken en/of verwijderen met hars, Epilady of door middel van epileren. Voor de behandeling is het noodzakelijk dat de haareinden aanwezig zijn in de haarwortel. Scheren of knippen mag wel, evenals het gebruik van een ontharingscrème. Twee dagen voor de behandeling het te behandelen gebied scheren of de haren knippen, tenzij door de behandelaar anders opgegeven. Op de behandeldag het gebied dat onthaard moet worden vrij houden van make-up of andere cosmetica, of vermeld dat je make-up hebt gebruikt. Trek geen donkere lingerie aan (in verband met hoge mate van lichtabsorptie), maar witte lingerie. Trek makkelijk zittende kleding aan. Zo voorkom je eventuele schuring op de behandelde gebieden.